Realidad Aumentada

JEP2014 Gelida / Sitges el seus Monuments amb Realitat Augmentada

JEP2014 Gelida / Sitges el seus Monuments amb Realitat Augmentada

Les Jornades Europees del Patrimoni arriben aquest any a Gelida i Sitges més vives que mai, no solament durant el cap de setmana del 26, 27 i 28 de setembre sinó durant 365 dies les seves 24 hores. Ara quan estiguem a Sitges o Gelida podrem veure el seu patrimoni històric de caràcter arquitectònic amb la Realitat Augmentada. A traves de la pantalla del mòbil o tauleta podrem veure la ubicació del monument, una breu descripció, una petita imatge per poder identifica’l i si fem click a la imatge, la informació disponible en la vìkipedia.

 Gelida-Sitges RA

Que hem de fer per veure el seus Monuments al nostre mòbil o tauleta?

Primer de tot descarregar l'aplicació gratuïta Layar, tenir connexió a Internet i que el mòbil tingui, càmera i GPS bàsicament.

Què és Layar?

És una APP gratuïta de Realitat Augmentada per a mòbils intel·ligents Android , Iphone o Symbian.

D'una forma simple podríem definir Layar amb un navegador, que pot transformar Gelida / Sitges en una gran pàgina web a través de la qual podem interactuar amb informació digital tal com vídeo, fotografies, àudio, mostrar el lloc on ens troben, al mateix temps el visitant pot compartir la seva experiència a les Xarxes Socials, enviar un correu, i fins i tot mostrar un telèfon perquè pugui fer la trucada.

T’atreveixes a instal·lar aquesta nova experiència al mòbil o Tauleta?

Tant per Android , Iphone o Symbian cal anar a la seva respectiva botiga (Store)

  • Accedim al programi Market o AppStore o Ovi Store
  • En recerca introduïm " Layar "
  • Seleccionem " navegador realitat augmentada Layar "

layar

Com carreguem les capes d’informació a Layar?

Un cop instal·lat anem al menú capes i fem una recerca “Gelida” o “Sitges” seleccionem “Monuments......”

RA Gelida-Sitges

Un cop seleccionada la capa podem selecciona el rang d'abast de POI a “Filtros”

  • Es descarreguen els POI de la capa
  • El Radar ens indica la situació dels POI que estan al nostre rang
  • Ens movem sobre nosaltres mateixos mirant a través de la càmera del mòbil per dirigir-nos al POI

mapa poi

Info Dades

Gelida / Sitges Monuments GeoPosicionamtent de la llista de monuments de Gelida/Sitges inclosos en l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic Català per al municipi de Gelida i Sitges Inclou els inscrits en el Registre de Béns Culturals d'Interès Nacional (BCIN) amb la classificació de monuments històrics i els Béns Culturals d'Interès Local (BCIL) de caràcter arquitectònic


Gelida AR Santa Llúcia Realitat Augmentada

Gelida AR Santa Llúcia Realitat Augmentada

¿Tens un mòbil o tauleta d’última generacio?

¿Vols viure una nova experiència a Gelida? ¿Vols viure la festa de Santa Llúcia en cara que no sigui 13 de desembre? ¿Que podem fer perquè el nostres amics o visitants quan estan a Gelida puguin viure la festa qualsevol dia de l’any?

Per poder viure aquests moments i llocs en qualsevol moment GeliaAR ha unit la geo localització, la realitat augmentada i el mòbil, perque tot això i més sigui possible

GelidaAR-Santa Llúcia Realitat Augmentada inclou uns 46 punts d’interès (POI) a través dels quals podem recrear l’ambient d’aquell dia, i en alguns casos interactuar en els diferents moments de la festa.

Leer más:Gelida AR Santa Llúcia Realitat Augmentada

Santa Llúcia Realidad Aumentada AR

Gelida tiene en sus calles y fuentes numerosos escenarios que bien merecen una visita, y también una de las fiestas más emblemáticas como la de Santa Llúcia que se celebra el 13 de diciembre. ¿Qué podemos hacer para que un visitante a que viene a Gelida pueda vivir ese ambiente fuera de dicha fecha? Para poder revivir estos momentos y lugares en cualquier momento GeliaAR ha unido la geo localización, la realidad aumentada y el móvil para que el visitante pueda vivir el día 13 de Diciembre.

Este proyecto de geo localización de GelidaAR-Santa Llúcia incluye 30 puntos de interés (POI) en los que podemos ver el ambiente de ese día y en algunos casos interactuar en los diferentes momentos de la fiesta.

clip_image008

A continuación se muestran los puntos geo localizados de la fiesta agrupados en 6 zonas

 

Leer más:Santa Llúcia Realidad Aumentada AR

Proyectos Realidad Aumentada

¿Qué más se puede hacer?

Como hemos dicho, Layar nos permite geo posicionar en el lugar que deseemos información digital que complemente a la que vemos del mundo real, además también puede ofrecernos una interacción con el visitante. Así pues sería posible:

Gelida ABANS

Hacer un viaje al pasado viendo las calles y alrededores de Gelida y poder comparar el presente con el pasado. (¿Cómo era la Plaça de la Vila antes de la remodelación?)

Les Fonts de Gelida

Leer más:Proyectos Realidad Aumentada

Realidad Aumentada

Como sabemos Internet y los Smartphone permiten dotarnos de una vida digital y esta nueva vida digital está creando nuevas costumbres en el campo de ocio, permitiendo transformar nuestros viajes en una experiencia más intensa. Entre todas estas nuevas tecnologías destaca la Realidad Aumentada AR, que permite según en el punto de interés (POI) físico en que nos encontremos añadirle información digital adicional cuando miramos nuestro entorno a través del móvil.

clip_image002clip_image004

¿Que hemos de hacer para ver GelidaAR Santa Llúcia? Primero de todo descargarnos la aplicación LAYAR.

Que es Layar? Es una APP gratuita de Realidad Aumentada para móviles inteligentes Android, Iphone o Symbian. Utiliza la cámara del móvil para mostrar la información digital en tiempo real sobre el POI. A la información digital se denomina capa. Las capas pueden ofrecer servicios como la búsqueda (ejem de restaurantes, parkings, transporte público). Las capas también pueden proporcionar una interacción con el usuario que se encuentra frente al POI.

Como instalar Layar en el móvil?.

Tanto para Android, Iphone o Symbian hay que ir a su respectiva tienda

· Accedemos al programe Market o AppStore o Ovi store

· En búsqueda introducimos “Layar”

 

Leer más:Realidad Aumentada

Información adicional